מתכון פשוט וקל ! כיף לקחת לדרך לטיול קרוואנים כיף לחמם במיקרוגל ולשתות עם תה חם הכי צמוד לקרוואן ההמוזג והחם !או שאתם "אמיצים" מספיק להכין בפינת הבישול בסיר עמוק בשטח !! ריח הטיגון מתנדף בחוץ האצבעות הדביקות של כולם עוברות שטיפה בחוץ אז לאמהות שלא אוהבות ריח של טיגון במטבח !! צאו לשטח !! כדאי שתשקלו את העניין ! תכינו בשטח חוויה אמיתית מגבשת !
המצרכים :
1/2 6 כוסות קמח מנופה
7 כפות סוכר
50 גרם שמרית
2 ביצים
2 כפות ברנדי
2 שקיות סוכר וניל או כף תמצית וניל
150 גרם קוביות מרגרינה קשה
1 כפית מלח
1/2 1 – 2 כוסות חלב או מים פושרים – תלוי פרווה או חלבי
4-3 כפות שמן לעיבוד הבצק שמן לטיגון עמוק
לקישוט – אבקת סוכר
איך מכינים ?
מערבלים במערבל חשמלי את כל המצרכים פרט לחלב (או המים) , ממשיכים לערבל עוד כ – 6 דקות .מכסים ומתפיחים כ – 30 דקות.מקמחים משטח עבודה ומרדדים אתהבצק לעובי של 1/2 1 ס"מ. מכינים כוס רגילה בקוטר 6 ס"מ וקורצים בעזרתה עיגולים מהבצקמתפיחים 20 דקות מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים במשך כדקה בסיר מכוסההופכים את הסופגניות וממשיכים לטגן עד להשחמה .בעזרת כף מחוררת מוציאים את פצצות הקלוריות ,מניחים על נייר סופג כדי להפחית את כמות השמן !מפזרים את אבקת הסוכר – כי זה יותר טעים ככה ! חג שמח בתיאבון !!!!